10. Eurasia Rail Fuarı, Demiryolu Sektörünü Ağırlamaya Hazırlanıyor

Raylı sistemler sektörüne yönelik olarak Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak bilinen Eurasia Rail, 8-10 Mart 2023 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nde 10.

  • 27 Ekim 2022
  • 45 kez görüntülendi.
10. Eurasia Rail Fuarı, Demiryolu Sektörünü Ağırlamaya Hazırlanıyor

Raylı sistemler sektörüne yönelik olarak Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak bilinen Eurasia Rail, 8-10 Mart 2023 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nde 10. kez düzenlenecek.

 

Uluslararası Demiryolu Araçları, Altyapı ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail, dünyanın önde gelen demiryolu otoritelerini ağırlamak için hazırlıklarına devam ediyor. Bu yıl 10. kez gerçekleşecek fuar, sektör devlerini ve profesyonel ziyaretçileri tek çatı altında toplayacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

2021 yılında pandemiye rağmen büyük başarı elde eden 9. Eurasia Rail, 16 ülkeden 156 katılımcı ve 54 ülkeden yaklaşık 8.000 ziyaretçiyi ağırladı.

 

Bu yıl ise Fransa, Almanya, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden önemli uluslararası katılımcıların yer alacağı 10. Eurasia Rail’de şimdiden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C.D.D. T.C.D.D Taşımacılık, Türasaş, Aselsan, Kardemir, CAF, T.C.D.D Teknik, Durmazlar, Yapı Merkezi, WAGO, Plasser, Nexans, Voestalpine ve Siemens gibi sektörün önde gelen firmaları yerlerini aldılar.

 

Eurasia Rail'in bu yıl 10..yılını kutlayacağını belirten Fuar Direktörü Semi Benbanaste, şöyle devam etti:

 

"Türkiye'nin özellikle son 20 yılda ulaştırma ve altyapıda kaydettiği ilerlemenin yanı sıra son bir yılda demiryolu sektöründeki atılımları da Eurasia Rail'in mevcut konumunu güçlü bir şekilde desteklemektedir. Fuarın gerçekleşmesine 4 aydan fazla bir süre olmasına rağmen, Satış Departmanı’mıza yapılan başvurular, tüm zamanların en yüksek katılımcılı Eurasia Rail fuarına hazırlandığımıza işaret ediyor."

 

Demiryollarında Gerçekleştirilen Atılım Artarak Sürecek

Son 20 yılda Türkiye’nin ulaştırma ve lojistikteki 100 yıllık altyapı ihtiyacının, 183 milyar dolarlık yatırımlarla giderildiğini belirten Benbanaste, demiryolu atılımının, yeni hedeflerle gelişeceğine vurgu yaptı. Benbanaste, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Marmaray ile, Asya ve Avrupa kıtaları denizin altında kesintisiz bir biçimde demiryolu ile bağlandı. Nitekim Çin’den yola çıkan, Marmaray aracılığı ile Avrupa’ya ulaşan ilk yük treni China Railway Express, Kasım 2019’da ülkemizden geçerek Çek Cumhuriyeti’ne vardı. Demiryolu yük taşımacılığında diğer önemli yatırım Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu oldu; Türkiye’nin demiryolu yük taşımacılığındaki pozisyonu güçlendi. Nisan 2022’de kamuoyuna duyurulan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ise, Türkiye’nin demiryolu vizyonunu net bir biçimde ortaya koydu.”

 

Yolcu taşımacılığında ise Türkiye’nin yüksek hızlı tren yatırımları ile önemli mesafe kat ettiğini belirten Benbanaste, 2003 yılından bu yana 8 ilin yüksek hızlı tren hattı ile bağlandığını, 2053’te bu rakamın 52’ye çıkmasının planlandığını söyledi.

 

270 Milyon: 2053’te Yıllık Yolcu Trafiği Hedefi

Nisan 2022’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kamuoyu ile paylaştığı 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre, Türkiye’nin yolcu ve yük taşımacılığında demiryolunun payı artırılacak.

 

Hali hazırda yüzde 1 olan demiryollarının yolcu taşımacılığındaki payının 2053’e kadar yüzde 6,20’ye, 19,5 milyon olan yıllık yolcu trafiğinin ise 270 milyona ulaşması hedefleniyor.

 

Bakanlık, 2023 yılı için 55 milyon ton yük taşınması hedefini, 2053 yılına kadar 7 kat artırmayı planlıyor; böylece 2053 yılında 448 milyon yük demiryollarıyla taşınacak, demiryollarının lojistikteki payı yüzde 21,93 ile Avrupa ortalaması üzerine çıkacak.

 

Bu hedeflere 2053 yılına kadar 6.196 kilometre hızlı tren, 1.474 kilometre konvansiyonel, 622 yüksek hızlı tren ve 262 kilometre çok yüksek hızlı tren hatları olmak üzere toplamda 8.554 kilometrelik hattın tamamlanması ile ulaşılması öngörülüyor. 

 

Bunun için de demiryolu yatırımlarını da kapsayacak şekilde ulaştırma ve lojistik alanına toplam 197,9 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.

 

Demiryollarında gerçekleştirilen atılımı şehir içi raylı sistemlerde de sürdürmeyi hedefleyen Türkiye’de, şu an toplamda 12 ilde 811,4 kilometre uzunluğunda şehir içi raylı sistem hattı işletme altında bulunuyor.

 

                Yeni Nesil Tasarımlar ve Teknolojiler Eurasia Rail’de Tanıtılacak!

“Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3 demiryolu fuarından biri” olan Eurasia Rail’da fuar ile eş zamanlı gerçekleşecek konferanslarla, en son yenilik, gelişme ve teknolojiler ile sektör yatırımları gündeme taşınacak.

 

3 gün boyunca fuarla eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlik programı kapsamında bu sene Eurasia Rail, sektörel iş birliklerine, ticari ortaklıklara, uluslararası antlaşmalara, ulaşım araçlarında yeni nesil sistemlere ve teknolojilere, başarı hikayelerine ve pazarlama stratejilerine, yönelik oturumlara ev sahipliği yapacak.

 

Eurasia Rail, ülkemizin demiryolu ve raylı sistemlerde son yıllarda gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki atılımları dünyaya güçlü bir biçimde sergilemek, sektörün de öncü aktörlerinin teknoloji odaklı Ar-Ge yatırımları ile geliştirdiği inovatif ürünleri tanıtmak adına sektörel bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda önemli bir platform sunuyor. 

 

Raylı sistemler sektöründen artırılmış gerçeklik, otonom robotlar, siber güvenlik, 3D baskı, simülasyon teknolojileri, BIM ve enerji verimliliği çözümleriyle sektöre damgasını vuran start-up'lar ise sektöre son gelişmeleri tanıtacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI