2 Kat Büyüyen MRBS Savunma Sanayisini Ankara'da Buluşturacak
Yerlileşme oranı her geçen yıl artan, 4 milyar 395 milyon dolarlık ihracatıyla dikkat çeken savunma sanayisi, hacmi iki kat büyüyen MRBS’de buluşmaya hazırlanıyor Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği – MÜSİAD Ankara Şubesi’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi – MRBS, büyüklüğünü iki katına çıkardı.
Yerlileşme oranı her geçen yıl artan, 4 milyar 395 milyon dolarlık ihracatıyla dikkat çeken savunma sanayisi, hacmi iki kat büyüyen MRBS’de buluşmaya hazırlanıyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği – MÜSİAD Ankara Şubesi’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi – MRBS, büyüklüğünü iki katına çıkardı. İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın katılımlarıyla gerçekleşecek Zirve, 15-16 Şubat 2023 tarihlerinde ihracat potansiyelini her geçen yıl artıran savunma sektörünü Ankara’da buluşturacak.
2000 yerli şirketimiz bağımsız bir savunma sanayii için çalışıyor
MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz; “Ülkelerin güvenliği ve dışa bağımsızlığında kritik önem taşıyan savunma sektörümüz yerli ve başarılı sistemlerle hem ülkemizin hem de dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Savunma sanayiye hizmet veren yerli şirketlerimizin sayısı 2 binlere yaklaştı. 10 yıl önce yaklaşık 800 milyon dolar olan sektörün ihracatı geçtiğimiz yıl 4 milyar 395 milyon dolara yükseldi. Sektörün büyümesi ve teknolojik olarak daha fazla gelişmesi için sanayi sektörünün tüm alt ekosistemlerinin birlikte çalışma disiplini kazanması çok önemli. MÜSİAD olarak biz de sanayicilerimizi savunma sektörüne yönelik üretim yapmaları için teşvik ediyoruz. Bu amaçla ilk olarak 2018 yılında düzenlediğimiz MRBS, bu yıl hacmini iki kat artırarak kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yerli ve milli savunma sanayimizin yeni vitrini olan MRBS, sektörün ihracatçı vizyonunu da destekliyor” diye konuştu.
Hasan Fehmi Yılmaz, MRBS’de ziyaretçileri fiziksel sınırların güvenlik ürünleri, robotik sistemler ve alt sistemleri, haberleşme sistemleri, kuantum radar, biyometrik veri, veri güvenliğinin sınırları, yapay zekanın bugün ve yakın gelecekte insana etkisi gibi inovatif çalışmaların beklediğine de dikkat çekti.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı