Artweeks Akaretler, 13 Kasım’a kadar tüm sanatseverlerin erişimine açık olacak

Bilgili Holding ev sahipliğinde, İstanbul’un önde gelen kent yaşam ve kültür sanat destinasyonlarından Akaretler Sıraevler’de izleyici ile buluşan Artweeks büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Artweeks Akaretler, 13 Kasım’a kadar tüm sanatseverlerin erişimine açık olacak

Bilgili Holding ev sahipliğinde, İstanbul’un önde gelen kent yaşam ve kültür sanat destinasyonlarından Akaretler Sıraevler’de izleyici ile buluşan Artweeks büyük bir ilgi ile devam ediyor. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi UBS ana sponsorluğunda gerçekleşen Artweeks Akaretler 7. Edisyon, 13 Kasım’a kadar izleyicilere açık olacak. 

 

Dünya’nın ve Türkiye’nin önde gelen galerilerinin yeniden yer aldığı Artweeks Akaretler 7. Edisyon, önceki edisyonlarda olduğu gibi kapılarını tüm sanatseverlere açarak sanatı erişilebilir kılmayı hedefliyor.  Çeşitli galeriler, koleksiyoner sergileri ve bağımsız sanatçıların eşsiz eserlerini ziyaretçilerine sunan Artweeks Akaretler’in yedinci edisyonu Akaretler Sıraevler 15-17-19-37-39-55-57 numaralı binalar ile seçili rezidans alanlarında gerçekleşiyor. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Artweeks Akaretler’de 12 farklı mekanda, 26 Galeri, 550’yi aşkın sanat eseri ve 300’ün üzerinde sanatçı yer alıyor.

Artweeks@Akaretler’in 7. Edisyonuna katılan bazı Katılımcı Galeriler arasında; Ambidexter, Anna Laudel, Art On, Bosfor, Büyükdere 35, DifoArt, Doğançay Müzesi, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev, Krank Art Gallery, Labirent Sanat, Martch Art Project, Merkur, Mine Sanat Galerisi, Mixer, Onearc, Öktem Aykut, Pi Artworks, Pilevneli, Sanatorium, Taksim Sanat, The Empire Project, The Pill, Versus Art Project ve X-ist bulunuyor.

 

Sanat dünyasına yeniden bir ivme kazandıran İstanbul’un bu keyifli sanat etkinliği, 7.Edisyonu ile uluslararası sanat galerilerine, koleksiyoner sergilerine ve solo how’lara ev sahipliği yaparak sanatseverleri ağırlıyor.

UBS, Bilgili Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Beşiktaş Belediyesi, Samsung Galaxy, Yves Rocher, Jotun ve W İstanbul’un da desteklediği Artweeks Akaretler 7.Edisyon, farklı disiplinlerden sanat söyleşilerine de tanıklık ediyor.

 

Yves Rocher, Artweeks Akaretler 7.Edisyon’da sanat yolu ile toplumsal farkındalık adına bir yolculuğa adım atıyor.

Mekanlar, fikirler ve bunları temsil eden kimlikler arasındaki ilişkileri irdeleyen ve yapı çözümünü yapan mekana özel enstelasyonlar üzerinde çalışan Sanatçı Gönül Nuhoğlu’nun Artweeks Akaretler’in yedinci edisyonuna özel, Yves Rocher çalışanlarından ve müşterilerinden toplanan geri dönüştürülebilir veya geri dönüştürülmüş atık ambalajlar ile hayata geçirdiği SEV, KORU, DÖNÜŞTÜR sanat üçlemesi bu farkındalığı tetiklemek amacıyla Akaretler Meydan’da hayat buluyor. 55 Yves Rocher mağazasında geri dönüştürülebilir atık toplama kutularından gelen atıklar ile, bu proje #SevKoruDönüştür mesajı ile harekete geçme mesajı veriyor.

 

Galerilerden…

2010 senesinde Contemporary İstanbul Sanat Fuarı için tasarladığı özel tematik sergileriyle temelleri atılan Galeri 77, Karaköy’de yer alan sanat merkezini 2012 yılında tamamlayarak kurumsal galeri halini almıştır. Galeri 77’nin başlıca amacı; yeni, farklı ve özgün sanat eserlerinin yaratımı, sergilenmesi ve geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlamaktır. Artweeks Akaretler kapsamında 26 sanatçının toplam 31 adet eseri sergileniyor.

 

Mixer Galeri, genç ve kariyerinin başındaki Türk sanatçılarının gelişmesine olanak sağlayan bir çağdaş sanat mekanı olarak İstanbul’da yer alıyor. Yerel yetenekleri ortaya çıkartmaya odaklanması sayesinde, genç sanatçıları ülke içinde ve yurtdışında aktif olarak destekleyen, böylece koleksiyonerlerin yeni sanatçıları keşfetmesini sağlayan İstanbul’un önde gelen galerileri arasında bulunuyor.

 

Öktem Aykut, Doğa Öktem ve Tankut Aykut tarafından İstanbul’da kuruldu. Galeri bugüne kadar iki farklı galeri lokasyonunda ve ek mekanlarda 100’ün üzerinde sergi düzenlerken birçok uluslararası sanat fuarına da katıldı. Öktem Aykut, çoğunlukla İstanbul merkezli, yükselen ve alternatif sanatsal referanslara & geçmişlere sahip sanatçılarla çalışmayı ön planda tutuyor.

 

x-ist, 2004 yılında, evrensel fikirlerle üretim yapan genç çağdaş sanatçıları desteklemek ve onlara kariyerleri süresince mentorluk yapma hedefini benimseyerek kurulmuş, Türkiye’deki öncü sanat galerinden biridir. Türkiye’nin büyüyen çağdaş sanat dünyasına katkı sağlayan x-ist, 2013 yılından itibaren uluslararası sanatçıları da temsil etmeye başlamıştır. 

 

Ambidexter, Ulaş Parkan tarafından kuruldu. Ambidexter, özünde sanatçılarla güç verirken ve onları geliştirmeyi amaçlıyor. Sanatçıların sanatlarının mülkiyetini ellerinde tutmalarını ve galeri tarafından elde edilen tüm karların doğrudan onların geleceğini finanse etmek için kullanılmasını hedefliyor.

 

2011 yılında koleksiyoner Nil ve Oktay Duran tarafından kurulan Art On, düzenli sergi ve etkinlik programlarıyla özgün güncel yaklaşımlara ev sahipliği yapıyor.Galeri programını, sanat tarihine kalıcı katkılar sağlamayı hedefleyen küratöryal sergiler ve yayınlar ile kurgularken, sanat yapıtının derinlikli ve çok perspektifli çözümlemeleri için bir eleştiri iklimi kurmayı amaçlıyor.

 

Mine Sanat Galerisi, 1983 yılında İstanbul’un Kadıköy semtinde çağdaş sanatın öncülüğü konusundaki fikrin alt yapısını oluşturmuş ve 1985 yılında Altıyol, Kuşdili caddesindeki ilk mekânında resmen faaliyetlerine başlamıştır. Mine Sanat Galerisi, sanatseverlere karma ve kişisel sergilerle alternatif alanlar sunmaktadır. 

 

Yeni nesil tasarım ve dijital sanatı odağına alan Mercado, farklı disiplinlerden yaratıcıları ve üretimleri bir araya getiren çok kanallı bir içerik platformudur. Multidisipliner bir yaklaşımla küresel yaratıcı topluluğu ve yerel yetenekleri destekleyen Mercado, dijital kanalları ve basılı edisyonlarıyla taze ilhamı okuyucularıyla buluşturuyor.

 

Haldun Dostoğlu tarafından İstanbul’da kurulan Galeri Nev İstanbul, otuz beş yılı aşkın süredir temsil ettiği sanatçılar ve düzenlediği sergilerle Türkiye’de çağdaş sanatın gelişiminde önemli rol oynayan köklü sanat galerileri arasında yer alıyor. Son yıllarda yükselen genç sanatçıları da bünyesine alarak gerek teknik gerekse içerik bakımından büyük bir çeşitliliğe yer veren galeri, temsil ettiği farklı kuşaklardan sanatçıların ulusal ve uluslararası görünürlüğüne destek olmayı amaçlıyor.

 

Anna Laudel tarafından Türk, Alman ve uluslararası sanatçıların çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulan galeri, öne çıkan bir çağdaş sergi platformu sağlayarak ve çağdaş sanatın daha iyi anlaşılmasını sağlayarak sanatçıları tanıtmaya adanmıştır. Anna Laudel, İstanbul’daki ilk yerinin ardından, daha uluslararası alanda genişlemek için 2019’da Düsseldorf, Almanya’da ikinci galerisini açtı. 

 

İstanbul’un en genç çağdaş sanat galerilerinden biri olan Galeri Bosfor, Gökşen Buğra tarafından 2022 yılında kuruldu. Buğra’nın kültür&sanat alanındaki yaklaşık 20 yıllık deneyimini aktardığı Bosfor özgün sanat eserleri göstermeyi ve küratöryal sergilerle her dem yeni karşılaşmalara olanak tanımayı önceliklendiriyor.

 

Sanat ortamına adım attığı günden bu yana sanatçılar ve sanat severler arasında kalıpların dışına taşan yaklaşımıyla köprüler kuran Vision Art Platform, çağdaş sanat alanındaki çalışmalarını Akaretler’deki mekânında devam ettiriyor. Sanat ve sanatçı konuşmaları ile çeşitli etkinliklerin yanı sıra, sanat severlerin sanata dair farklı başlıklarda kendilerini geliştirebilecekleri programlar da gerçekleştirilecek. Koleksiyonculuk, eser okuma, sanat tarihi, küratöryal yaklaşımlar gibi birçok konuda alanına hâkim sanatçı, küratör, akademisyen ve sanat profesyonelleri, katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

 

Yeşim J. Turanlı tarafından 1998’de Istanbul’da kurulan Pi Artworks, sanat dünyasında 20 yılını doldurmuş bulunuyor. Kuruluşundan itibaren İstanbul çağdaş sanat haritasının şekillenmesinde önemli bir rol oynayan galeri, sanatta yenilikçi ve özgün yaklaşımları destekleyen çizgisiyle ve bu süreçte kendini kanıtlamış öngörüleriyle öne çıkıyor.

 

MERKUR Galeri, 2010 yılında Sabiha Kurtulmuş tarafından kuruldu. Kurtulmuş’un sanat dünyasındaki 24 yıllık deneyimleriyle galeri kendisine ve günümüzün birçok tanınmış sanatçısına sanat dünyasında resmiyet kazandırarak sanat algısına yön verme ve yeni bir söylem yaratma imkânı sunuyor. 

 

PİLEVNELİ Gallery, İstanbul’un tarihi semti Dolapdere’de, Eylül 2017’de kapılarını açtı. İstanbul’un ve bölgenin çağdaş sanat ortamına uluslararası perspektifle yepyeni bir soluk getirme amacını taşıyan PİLEVNELİ’nin beş kata yayılan, 1.300 metrekarelik mekânı, ödüllü mimar Emre Arolat tarafından tasarlandı. Johan Creten, Hans Op de Beeck, Erdoğan Zümrütoğlu, Refik Anadol, Arik Levy ve Tony Matelli’nin de aralarında bulunduğu sanatçıları temsil ediyor.

 

Ferda Dedeoğlu tarafından kurulan Ferda Art Platform 2019 yılının Eylül ayında kapılarını ziyaretçilerine açtı. Nişantaşı’nda bulunan tarihi Ralli Apartmanı’nda faaliyetlerini sürdüren Platform sanatçılara her türlü projelerini gerçekleştirebilecekleri fiziksel bir alan sunuyor. Ferda Art Platform’un amacı, sanatın tüm dallarından kişilerin ortak bir paydada buluşabildiği eşsiz bir alan yaratmaktır.

 

Martch Art Project, 2018 yılında Bahar Kızgut tarafından kurulmuş bir çağdaş sanat galerisidir. Galeri, sanatçı temsiliyeti ve programlı sergilere ek olarak galeri mekânı dışında da sergiler düzenliyor. Temelde disiplinler arası bir perspektife odaklanmayı, temsil ettiği sanatçılar için yerel ve uluslararası platformlarda yeni fırsatlar yaratmayı amaçlıyor.

 

Empire Project, 7 sezon boyunca iki farklı tarihi mekânda 40’tan fazla sanatçının eserlerini sergiledi ve seminerler, atölye çalışmaları ve projelerle özverili bir izleyici kitleye sundu. The Empire Project, bugün İstanbul adını verdiğimiz emperyal odaktan etkilenen, kültürel alanda tarihi bölgelerden gelen, çağdaş sanatı tanımlar ve sergiler. 

 

Pill Gallery, İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan çağdaş bir sanat galerisidir. Yerel ve uluslararası sanatçıları bir araya getiren bir platform olarak faaliyet gösteren Suela J. Cennet tarafından kuruldu ve yönetiliyor.

 

Labirent, herkesin sanata erişimi için eşit fırsatlara sahip olması gerektiği fikrinden hareketle; izleyici, sanatçı ve bağımsız küratörler için adil bir alan yaratmaya adanmış bir oluşumdur. Labirent, sanatçılara hayatın maddi gereklerini yalnızca yaratıcı faaliyetleriyle karşılayabilecekleri bir ortamı yapılandırmada, özgün ve yaratıcı fikirlere üretim, tanıtım, sunum imkanları oluşturmaları konusunda sürdürülebilir destek sağlamayı hedeflemektedir.

 

İlk mekanı Tomtom Mahallesi’nde yer alan KRANK Art Gallery, konumu ve kuruluş amacı doğrultusunda çağdaş sanatın anlatılabilir ve anlaşılabilir olduğunu geniş kitlelere ulaştırmak misyonuyla yola çıkmıştır. Çağdaş sanatın evrensellik olgusunu yurt içi ve yurt dışından sanatçıların seçkin eserlerini sergileyerek vurgularken; galerinin davetkar ortamında bu eserleri ulaşılabilir ve yorumlanabilir, sanatçının hissettiği tutkuyu hissedilebilir kılmak galerinin öncelikli hedefidir.

 

Büyükdere35, galeri mekânında farklı disiplinlerden çağdaş sanatçıların sergilerine, çeşitli konulardaki seminerlere, sanatçı atölye ve konuşmalarına ev sahipliği yapıyor. Sanat dünyasında dijitalleşme hızlanırken Büyükdere35, birçok çağdaş sanat eserini sanatseverlerle buluşturmak amacıyla online platformunu kurdu.

 

Difo Art 2004 yılında fotoğraf ve büyük ebat baskı sektörüne yeni bir dinamizm getirmek için fotoğraf sektörünün duayeni A. Halim Kulaksız ve oğulları Çağlar Kulaksız ve Coşar Kulaksız tarafından kuruldu. DIFO Lab  bilgi ve tecrübe birikimi ile fotoğraf ve baskı sektörüne butik bir profesyonel anlayışla anahtar teslim projelere imza atan, otellerin duvar kağıdından koleksiyoncuların diasec ihtiyaçlarına kadar A’dan Z’ye her türlü hizmeti sadece Türkiye’ye değil, dünyaya vermek üzere yapılanmıştır.

 

Onearc Galeri, sanatsever ve koleksiyoner iki arkadaş Serdar Altınalmaz ve Sinan Özman tarafından 2019 yılında kurulmuş İstanbul merkezli bir çağdaş sanat galerisidir.Türkiye’nin çağdaş sanat ortamına katkı sağlamak, sanatçısının ve koleksiyonerinin arkasında duran, etik ve vizyon sahibi galerilerin sayısının artması gerekliliğine inanır. 

 

2011 yılında bir sanatçı inisiyatifi olarak kurulan Sanatorium, galeriye dönüştükten sonra da yenilikçi tavrını devam ettiriyor ve farklı kurum, sanatçı ve küratörlerle iş birliği içinde ulusal ve uluslararası bir çok küratöryel sergiye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sanatorium eleştirel düşünce ve deneyselliği merkeze alan, yeni bir estetik sunabilen ve sanat dünyasına entelektüel katkı üretebilen projelere odaklanıyor. 

 

Versus Art Project, bulunduğu ülke coğrafyasının sosyo-ekonomik ve kültürel sorunlarına odaklanıyor. 2013 yılında İstanbul Beyoğlu’nda kurulan Versus Art Project, Türkiye sanatının özgün sanatçılarını Türkiye'de ve uluslararası alanda temsil eden genç bir sanat kurumu olarak sanata değer katıyor. Versus Art Project'ın ana sergi alanı, 19. yüzyılda inşa edilen tarihi bir binada 'Hanif Han' Beyoğlu'nda yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI