Nurus’tan Sürdürülebilirlik Yolunda Dev Bir Adım Daha

Türkiye’nin öncü profesyonel mobilya üreticisi Nurus, sürdürülebilirlik ve kaynak yönetimi alanında önemli bir çalışmaya imza atarak Istrich Enerji ve Göze Enerji iş birliğiyle 2.

  • 24 Kasım 2022
  • 57 kez görüntülendi.
Nurus’tan Sürdürülebilirlik Yolunda   Dev Bir Adım Daha

Türkiye’nin öncü profesyonel mobilya üreticisi Nurus, sürdürülebilirlik ve kaynak yönetimi alanında önemli bir çalışmaya imza atarak Istrich Enerji ve Göze Enerji iş birliğiyle 2.4 mega watt büyüklüğünde yıllık 3 bin 200 MWh (milyon watt saat) üretim kapasiteli “Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali” projesini hayata geçirdi. Nurus’un Ankara Sincan’da yer alan fabrikasının çatısında kurulan 18 bin 500 metrekarelik güneş paneli yatırımı ile 2 bin 200 ton karbondioksit salınımı engellenerek, her yıl 37 bin ağacın sağladığı temiz hava kurtarılacak.

 

1927 yılından bugüne yenilikçi ve yaratıcı tasarımlara imza atan Nurus, dünyamızın geleceği ve sürdürülebilirlik yolunda büyük bir adım daha  attı. Daha yaşanılabilir bir dünya ve gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih eden Nurus’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Baş Tasarımcısı Renan Gökyay ile Göze Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Gökçe’nin imzaladığı anlaşmayla “Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali” projesi hayata geçirildi. Nurus, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesislerinde gerçekleştirilecek güneş paneli yatırımı ile yıllık elektrik tüketiminin yüzde 74’ünü karşılamayı planlıyor. Bu yatırım ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve karbon emisyonunun azaltılması ile her yıl yaklaşık 37 bin ağacın sağladığı temiz havanın kurtarılması amaçlanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Renan Gökyay: “Elektriğimizi yüzde 100 yenilenebilir enerjiden sağlamak planlarımız arasında” 

Tasarım, inovasyon ve AR-GE çalışmalarının da temelindeki bakış açılarından biri olan sürdürülebilirlik yaklaşımı, şirketin diğer çalışmalarında da esas alınıyor.  Üretimde kullandığı malzemelerin uluslararası norm ve standartlara uygun, sertifikalı, geri dönüştürülebilir ve doğa dostu olmasına dikkat eden Nurus’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Baş Tasarımcısı Renan Gökyay “Bu yatırımımız ile enerji giderlerimizi yaklaşık yüzde 74 oranında düşürürken hem Nurus’un hem de dünyamızın sürdürülebilirliği adına önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Yıllık 3 milyon 200 bin kWh enerji üretimi öngörüyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımımız ile karbon emisyonu anlamında yaklaşık 2 bin 200 ton azalma sağlayıp, Türkiye’ye örnek olmayı amaçlıyoruz. Nurus olarak elektriğimizi yüzde 100 yenilenebilir enerjiden sağlamak, planlarımız arasında yer alıyor. Nurus, bütünsel sürdürülebilirlik anlayışı ile yönetiliyor, çevresel sorumluluklarımızın yanında, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği de bir arada düşünüyoruz. Bu projede iş birliği içinde olduğumuz Istrich Enerji ve Göze Enerji’ye teşekkür ederiz” dedi.

 

Nurus, Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarıyla ürünlerinin çevreye karşı duyarlılığını koruyor. FIRA (Mobilya Sanayicileri Derneği / Furniture Industry Association) ve BIFMA (İş ve Kurumsal Mobilya Sanayicileri Derneği / Business and Institutional Furniture Manufacturers Association) üyesi olan Nurus Entegre Kalite Yönetim Sistemi’ne, ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgeleri ile GS, TSE ve bazı ürünlerinde CE sertifikalarına ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından ilk kez düzenlenen TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası’na da sahip. Yoğun üniversite sanayi iş birliklerinin yanında Gökyay Vakfı üzerinden de çeşitli toplumsal yatırım programlarını yönetiyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI